Massage en voetreflexologie mogen nog niet...?

Door een vreemde kronkel in de maatregelen mag massage en voetreflexologie nog steeds niet gegeven worden, mogelijk pas vanaf 8 juni? 
Dit is onbegrijpelijk gezien schoonheidsspecialisten wel alle behandelingen reeds mogen uitvoeren sinds 18 mei (dus ook massage, pedicure...).
Hopelijk wordt dit snel rechtgezet en kan ik weer aan de slag!

Wil je graag een afspraak maken?  Dan kan je die al wel online boeken en als de afspraak toch niet zou kunnen doorgaan, word je steeds persoonlijk verwittigd.

Laat reflexologen terug werken!

De beroepsvereniging van reflexologen, BEVO, is alvast een petitie gestart, teken jij ook?

Verplichte maatregelen:

Om de veiligheid te verzekeren, werden een aantal maatregelen opgelegd waaraan we ons moeten houden bij heropening van de praktijk, de meeste van deze zaken waren voordien ook al een evidentie:

 

- ik verwacht je stipt op het afspraakuur, dus niet te laat maar zeker ook niet te vroeg.  Ben je toch te vroeg, ben ik genoodzaakt om je voor de deur te laten wachten tot ik klaar ben met al het nodige ontsmettingswerk.  Ben je te laat, dan zal de afspraak ingekort worden.  Het initiële einduur blijft ongewijzigd. 

- er worden geen handen, zoenen of knuffels gegeven

- bewaar de opgelegde afstand van 1,5 meter terwijl je je in het gebouw en in de praktijk begeeft

- ik draag een mondmasker en vraag aan jou om hetzelfde te doen (een stoffen en dus herbruikbaar mondmasker kan ter plaatse aangekocht worden aan 5 euro per stuk maar je mag zeker ook je eigen mondmasker meebrengen).  Tijdens massage of voetreflexologie mag jouw masker uit als je dit wenst (vooral bij massage is ademhalen anders echt lastig).

- bij aankomst worden jouw en mijn handen ontsmet met handgel. 

- ik was mijn handen en onderarmen grondig met water en zeep voor en na elke behandeling 

- handdoeken, overtrekken en mijn kledij worden na elk gebruik gewassen op minstens 60 graden. 

- tussen twee behandelingen door wordt de ruimte grondig verlucht en worden alle oppervlakken, trapleuningen, deurbel, toilet, enz. grondig ontsmet. 

- er kan gebruik gemaakt worden van het toilet maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden. 

- de afspraak gaat NIET door als ikzelf, jij of iemand uit de directe omgeving ziekteverschijnselen vertoont (hoesten, niezen, verkoudheid, koorts, …).  Ik vraag dan ook om mij op voorhand persoonlijk te verwittigen als dit het geval zou zijn.  Blijk je bij aankomst toch onwel, zal ik je moeten vragen om een andere keer terug te komen. 
- moet je toch een keer hoesten of niezen, doe dit dan in je elleboog of in een papieren zakdoek die je nadien meteen in de vuilbak doet.

- flyers, kaartjes, e.d. werden verwijderd uit de praktijk.  
- normaal bied ik een glaasje water of thee aan na de behandeling maar dit is momenteel niet toegestaan dus drink zodra je thuiskomt na een behandeling zeker een glas water of thee.

- betaling gebeurt liefst met de betaalapp (Payconiq of andere bankapp waarmee je QR code kan scannen).  Gelieve cash betaling zoveel mogelijk te vermijden.  Betalen met de bankkaart is niet mogelijk. 

 

Bedankt voor je begrip en om er mee voor te zorgen dat deze maatregelen gerespecteerd kunnen worden zodat de praktijk open kan blijven. 


Graag tot gauw, bij Saludable!

Versterk je eigen weerstand!


Niet alleen wie vatbaar is voor ziekten moet hierop letten, door zoveel thuis 'opgesloten' te zitten, niet in contact te komen met andere mensen, enz. krijgt onze weerstand het sowieso hard te verduren.  Geef je lichaamseigen kracht een duwtje in de goede richting door:

elke dag minstens 1,5 liter water en/of kruidenthee te drinken

gezond te eten (verse groenten, gezonde vetten, geraffineerde suikers vermijden, enz)

minstens 7 tot 8 uur slaap 

ga in je eentje een wandeling maken in de natuur en adem volop verse lucht in

focus even niet op wat je allemaal moet missen en geniet van de rust die je nu even krijgt
want ook angst en stress zijn nefast voor de gezondheid 


Geef kracht aan je eigen gezondheid!